ingrediënten
2 rode paprika’s
1 groene paprika
3 wortelen
1 grote ui
200 gram taugé
1 groentebouillonblokje
snufje chilivlokken of cayennepeper
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel plantaardige olie
peper
bereiding
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in hele dunne reepjes. Snijd de ui doormidden en daarna in dunne halve maantjes.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne reepjes.
Verwarm de olie en fruit de ui op laag vuur 5 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Roer regelmatig.
Los het bouillonblokje op in 1½ heet water. Voeg de bouillon toe aan de groenten en breng aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de wortelreepjes toe. Laat de soep 7 – 8 minuten zachtjes doorkoken.
Was de taugé en voeg toe aan de soep. Breng de soep op smaak met sojasaus, chilivlokken en peper.
Laat de soep nog 2 – 3 minuten koken. De groenten moeten nog knapperig zijn.
Verdeel de soep over 4 borden of kommen. En eet de soep goed warm.
Tip voor de familie
Voeg een paar dumplings toe aan de soep. Na het koken van de dumplings kun je ze direct aan de soep toevoegen.